Gascoigne Gate

Gascoigne Gate

 

Many Moreton parents and students might not know the story behind the Moreton Centenary Garden found in the heart of the school. It was designed and created by garden designer and parent Dominic Gascoigne, who was commissioned to create the garden during the renovation of the school grounds in 2013, the Moreton Centenary. Since then, the Centenary garden has matured and the extent and pattern of its meandering paths and beech hedges can be fully appreciated, although Moreton students are still apt to take a short cut through a hedge or two!

During the design process of the garden, Dominic was keen to reuse many architectural garden features found around the school which included two original stone gate pillars; the idea being to complete the garden with a specially commissioned gate. Now thanks to the generosity of Dominic and Libba, the garden is perfectly finished with the installation of a unique, sinuous work of art which marks the time at Moreton of their three daughters, Eva (2014), Beatrice (2015) and Astrid (U6). It is a thing of great beauty.

The Moreton Hall Foundation would like to take this opportunity to thank Dominic and Libba for their wonderful support and if any parent is passing through school, come and have a look.